Vandaag wil ik jullie weer wat tips mee geven. Tips om minder vet te eten.
- Smeer minder vet op de boterham en kies bij voorkeur halvarine (half zo vet als margarine) of een ultralight smeersel dat nog minder vet bevat dan halvarine. Laat het besmeren van de boterham niet weg; een beetje smeersel is nodig om voldoende vitamine A binnen te krijgen. Beleg je boterham met mate of neem een dubbele boterham met enkel beleg.
- Gebruik minder olie, boter of margarine dan een recept aangeeft of dan u gewent bent.
- Kies een andere bereidingswijze: bijvoorbeeld grillen i.p.v. bakken of braden. Of probeer het populaire roerbakken, waardoor slechts weinig olie of ander vet nodig is en waarmee de lekkerste gerechten heel snel kunnen worden bereid.
- Kies halfvolle of magere melk en melkproducten.
- Wissel volvette kaas regelmatig af met minder vette soorten: edammer, twintig- of dertig-plus kaas, magere smeerkaas, cottage cheese, light kaas.
- Eet wat minder vaak vette worst en kaas als tussendoortje en/of eet er minder van, bijvoorbeeld twee blokjes kaas i.p.v. vier.
- Snijd de vette randen van vlees en verwijder bij kip het (vette) vel. En eet niet elke dag vlees, maar kies ook eens vis, tahoe of tempé.
- Laat jus of bouillon afkoelen en schep er dan de vetlaag af.
- Eet over het algemeen minder dierlijk vet en meer groenten, fruit en volkoren producten.
Mijn volgende blog zal gaan over het aantal maaltijden. Tot de volgende blog, ik hoop dat deze weer leerzaam was en je er wat aan hebt.
Extra Tip; zin iets lekkers? Deze zijn verantwoord. :-)
LET OP! Ik ben geen professioneel diëtist of gewichtsconsulent, voor dat laatste ga ik in de toekomst wel studeren en dan niet alleen voor GBP patiënten maar voor iedereen die moeite met zijn of haar gewicht heeft. Tot die tijd is alles gebaseerd op ervaring. Dus bij twijfel ALTIJD aan je eigen arts of diëtist navragen.
Warme groet,
Dees
Geen opmerkingen:
Een reactie posten